Streetview (360 graden) foto’s laten maken

Streetview (360 graden) foto’s laten maken

Kosten

Streetview

Worden de foto’s gemaakt voor google streetview dan zijn de volgende punten van belang:

  • google heeft graag ook een of meer foto’s van de straat naar binnen zodat er een verbinding komt tussen de streetview foto’s die ze zelf maken en die van je bedrijf.
  • om de foto’s te verbinden, zodat je van de ene foto naar de andere kunt wandelen, heeft google graag dat er een zichtlijn is tussen de foto’s. Het kan dus zijn dat er ook foto’s gemaakt moeten worden van minder interessante locaties zoals een gang tussen twee ruimtes
  • google heeft als richtlijn om binnen om de meter (buiten drie meter) een foto te plaatsen. Vaak is dat echter wat veel van het goede.

Apparatuur

Voor de foto’s wordt gebruik gemaakt van een speciale 360 graden camera. De Ricoh Theta V om precies te zijn. Hiermee maak je relatief snel (HDR) foto’s. De camera neemt veel werk uit handen en daardoor is het mogelijk de streetview foto’s voor een lage prijs aan te bieden. Omdat deze camera maar twee opnames maakt is de resolutie van de foto’s beperkt. De foto’s geven een prima eerste indruk van uw zaak. Wilt u dat de bezoekers de ruggen van de boeken in de kast kunnen lezen is een andere techniek nodig om foto’s met een veel hogere resolutie te maken. Dan worden  veel meer foto’s gemaakt. Het verwerken van deze foto’s is veel meer werk en daarmee ligt de prijs hoger. Daarnaast zijn die foto’s veel groter en daarmee is de presentie veel zwaarder voor de bezoekers van een website.