Webstats4u Pop Ups Voorkomen

Motigo

Inmiddels is de teller van Webstats4u bij motigo terecht gekomen. Sinds kort hebben ze andere tellercode en controlleren ze op het gebruik van de juiste code. Het is bijzonder lastig/ommogelijk geworden om de tellers zonder popups te gebruiken.

Sta niet toe dat derden (motigo maar ook “free” hosting) reclame (popups) op je site plaats. Wijk uit naar andere tellers of google analytics, hoe fraai de motigo tellers ook zijn. Popups kosten je bezoekers of nog erger klanten!!


Onderstaande is dus niet meer geldig/werkzaam

Meer lezenWebstats4u Pop Ups Voorkomen

Websites verplaatsen en google

Dit is een ouder artikel maar in insentie nog steeds correct.

Website verplaatsen en zoekmachines

Je hebt een fraaie site die hoog scoort in google en andere zoekmachine’s. Veel bezoekers komen via google op je site terecht. Nu is het nodig de site of een deel hiervan te verplaatsen. Het is een bedrijfsite waarvan de naam verandert, of een sub-domein welke je naar een eigen domein wilt verhuizen. Of een (deel van) een site krijgt een kompleet nieuwe structuur.

Voor een nieuwe domein naam maar ook voor een nieuwe structuur kun je last krijgen van verschijnselen de bekend staan als de google sandbox en Aging delay.

Meer lezenWebsites verplaatsen en google

HTML De basics

Basis HTML bestaat uit een verzameling tags die beschrijven hoe de layout van een pagina eruit moet zien.

Deze pagina geeft een overzicht van de eenvoudige tags waarmee je een eerste pagina kunt maken. Bewaar frames en formulieren voor later. De meeste tags hebben veel meer opties dan hier worden weergegeven. De set die hier staat is voor de beginner geschikt. Als je dan deze basis onder de knie hebt, is het voornamelijk een kwestie van spieken en afkijken om meer te leren.

Meer lezenHTML De basics

HTML Speciaal

Overzicht van (alle) speciale karakters. Deze tabel is ooit eens gemaakt voor eigen gebruik. Om makelijk de acute en andere accenten terug te vinden. In principe kun je in html alleen gewone tekens weergeven, dus letters, cijfers en wat leestekens. Dit is historisch zo gekomen en heeft er onder andere mee te maken dat vroeger … Meer lezen HTML Speciaal

Wat Is Hotlinken

Op veel, heel veel websites staan plaatjes. Zo kan de website http://www.example.com een plaatje van een kanarie bevatten. Op de pagina van de website staat dan een stukje code dat er zo uit kan zien: <img src=”http://www.example.com/kanarie.jpg”>, je ziet dat de domein naam (www.example.com) en beide gevallen het zelfde is. Als je nu hetzelfde plaatje (de code ervan) op je eigen of een andere site zet (bijvoorbeeld op http://weblog.gryla.nl), dan noemen we dat hotlinken je ziet dat de domein naam anders is. Sommige sites (bijvoorbeeld http://www.flickr.com) vinden hotlinken prima. Andere proberen het te voorkomen.

Meer lezenWat Is Hotlinken

Website Kleuren

Er zijn een aantal methoden om kleuren te beschrijven in computertaal. Uit de kleurenleer weet je missschien dat je alle kleuren kunt maken als je drie basiskleuren hebt. Voor de computer worden de kleuren Rood, Groen en Blauw gebruikt. Die kleuren worden dan weergeven in de zogenoemde RGB code (Engels voor Red, Green, Blue maar toevallig klopt het in het Nederlands ook). Elke kleur kan een waarden hebben van 0 tot 255 waarbij 0 aangeeft dat die kleur niet voorkomt in het mengsel, en 255 dat de kleur voor 100 procent voorkomt. In totaal kun je dus 256x256x256 kleuren maken, dat zijn er een slordige 16 miljoen. Op het iets ingewikkelder te maken worden de getallen niet weergegeven van 0-255 maar van 00 tot ff in de zogeheten hexadecimale notering. Wat voorbeelden:

Meer lezenWebsite Kleuren

Open chat
Stel je vraag via WhatsApp.