Verhuizen van een website

Op Zoekmachine sturen staan wat technieken beschreven om aan bezoekers en zoekmachines (automatisch) duidelijk te maken dat een website verhuist is. Voordat de bezoekers doorgestuurd kunnen worden moet de site wel zelf eerst verkassen. Liefst met zo min mogelijk verstoring. Omdat verschillende hosting bedrijven andere instellingen op hun systemen hebben kan een perfect werkende site bij de … Meer lezen Verhuizen van een website

Niet gevonden worden in Google

De meeste websites willen graag zo goed mogelijk gevonden worden door zoekmachines. En niet alleen gevonden maar ook nog eens goed scoren op geselecteerde trefwoorden. Toch zijn er een aantal redenen te bedenken waarom je bepaalde pagina”s of zelfs complete websites juist niet in google wilt hebben:

Onderstaande een aantal technieken om pagina”s, websites of delen van een van twee juist uit google en andere zoekmachines te houden. Sommige werken ook om andere bots zoals backlink-checkers en scrappers zoals majestic en semrushg buiten de deur te houden.

Meer lezenNiet gevonden worden in Google

Aanwijzingen dat een zoekmachine specialist een prutser is

Er zijn heel veel zoekmachine optimalisatie en zoekmachine marketing bedrijven en specialisten. Vaak verkopen deze meer praatjes dan resultaten. Voor een deel komt dit doordat er heel veel informatie hierover op het internet te vinden is, helemaal als de engelse artikelen over SEO (Seach engine optimalisation) en SEM (Seach engine marketing) meeneemt. Met deze kennis lijkt SEO vrij eenvoudig, en dat is het in eerste instantie. Wat nog eenvoudiger is, is lekker strooien met SEO termen en doen alsof je daadwerkelijk verstand van zaken hebt.

Meer lezenAanwijzingen dat een zoekmachine specialist een prutser is

Een top positie in google

Het verkrijgen van een toppositie in de zoekresultaten (Search Engine Result/Ranking Pages-`SERPs) van google was relatief eenvoudig. Een flinke hoeveelheid links naar je pagina, wat trefwoorden in de kopjes, titel en tekst van de pagina, en het was slechts afwachten tot de pagina hoog in de `SERPs stond. Echter na een warboel van updates met als laatste “Big Daddy” is er een hoop discussie ontstaan over wat een aantal grote aanpassing in de algoritmes van google lijken. En het spel om een hoge score te krijgen is schimmeriger geworden. Het is een stuk moeilijker geworden google te begrijpen.

Meer lezenEen top positie in google

link attribuut rel=nofollow

Het rel=”nofollow” link attribuut en de robots.txt hebben in de verte vergelijkbare functionaliteit maar het gebruik van deze twee verschilt. Het rel=”nofollow” attribuut wordt steeds mee gebruikt, en helaas steeds meer op een verkeerde manier. Webmasters gebruiken de rel=”nofollow” op plaatsen waar het gebruik van de robots.txt of een wachtwoord meer op zijn plaats zou zijn:

startpagina

Meer lezenlink attribuut rel=nofollow

Open chat
Stel je vraag via WhatsApp.