Little planet weergave van een 360 graden foto

360 foto’s in een website embedden

Lang was het internet het domein van de teksten. Afbeeldingen waren groot,traag en onbegrepen door zoekmachines. Het internet is nu veel sneller, zoekmachine’s begrijpen afbeeldingen beter en de technieken laten steeds complexere en fraaiere toepassingen toe.

 

Een van de toepassingen is WebGL een open standaard om 3D afbeeldingen weer te geven in moderne (HTML5) websites. (Voor de puristen WebGL is een feite een 2D toepassing. Eén van de mogelijkheden die WebGl bied is het weergeven van 360 graden foto’s zogenoemde panorama’s. Je maakt deze foto’s met een speciale 360 graden camere of door losse foto’s aan elkaar te plakken met een product als Hugin.

Om WebGL te vertellen wat deze moet gaan weergeven is nog best een partij javascript nodig, maar ook daar zijn oplossingen voor zoals threejs. Voor foto’s en meer specifiek in dit project een virtuele tour door een huis was nog wat meer nodig. Maar ook daar zijn al oplossingen gemaakt, opensource zoals pannellum.org waarmee je eigenlijk heel eenvoudig een 360 graden visualisatie maakt. Deze neem je dan op je site op als inline iframe (hieronder)  of als popup.

Met een losse afbeelding heb je nog geen tour, daarvoor zijn wat meer toeters en bellen nodig. En hoewel pannellum onder andere hotspots, om scenes met elkaar te verbinden ondersteunt miste het ook wat onderdelen. Wat uiteindelijk resulteerde in een het opbouwen van een site op basis van krpano met een commerciële licentie.

Streetview voor bedrijven

Een andere mogelijkheid is om de streetview foto’s te embedden op je website.


360 foto laten maken deventer

 

360 graden foto’s plaats je ook net zo makkelijk op facebook of google streetview

360 graden video’s

360 graden timelapse

Plaats een reactie

Open chat
Stel je vraag via WhatsApp.