Google maps niet meer gratis

Met ingang van 11 juni 2018 is google maps niet meer gratis te gebruiken.

Vrijwel elke transactie, zoals het weergeven van een kaart kost vanaf 11 juni 2018 geld, maar je krijgt een tegoed van 200 euro per maand. Voor de meeste toepassingen op websites is dit ruim voldoende. Het gebruik van google maps hoeft je dus nog steeds niks te kosten, maar je moet wel aan de gang met een api key en een facturering-account aanmaken. Dit is ook het geval als je alleen van de gratis producten gebruik maakt.

Als je geen api key hebt met een facturering account dan kun je vanaf deze datum kaarten van mindere kwaliteit zien of waarschuwingen in beeld krijgen.

Voor hulp met het opzetten van een account, het opzetten instellen van een api key of het overstappen naar een andere kaarten aanbieder zoals MapQuest, bind maps of het inmiddels vrij populaire opensource leaflet, neem contact op.

Google maps insluiten

 

Wat wel nog steeds kan is het insluiten van een google maps weergave als iframe ( via delen -> insluiten ). Voor veel toepassingen, zoals het tonen waar je bedrijf zit, is dat vaak ook voldoende.

Plaats een reactie

Open chat
Stel je vraag via WhatsApp.