Internet Bedrog

Internetbedrog.

Via niewsgroep en ongevraagde email berichten komen ze binnen (spam), gratis, snel rijk, ongekende mogelijkheden en dat allemaal zonder enige inspanning.

Maar helaas het internet is niet veel anders dan het echte leven, als voor niets de zon opgaat, of iets te mooi klinkt om waar te zijn dat is het meestal de een of andere vorm van bedrog (scam).

Eigenlijk kun je er van uitgaan dat aan alles wat je ongevraagd binnenkrijgt een luchtje zit. De meeste gevallen van bedrog zijn enorm doorzichtig, zodra het (te) mooi, (te) makkelijk of (te) eenvoudig klinkt om veel voor niks te krijgen, of er ook maar een vleugje van een kettingbrief of piramdispel inzit kun je er van uitgaan dat er sprake is van bedriegers. Geld verdienen doe je door (hard) werken en/of een goed idee te hebben, of door op te lichten, niet door er in te tuinen.

Hieronder een overzicht van veel voorkomende list en bedrog:

Bevestiging bestelling

U ontvangt een mail bericht waarin een bestelling bevestigd wordt. Bij voorkeur van iets ranzigs:

Thank you for purchasing at blahblah.com
The domain www.big-tits.com will be registered for a period of two year
You will receive more information as soon as the domain is set up
More Blah blah.

Click in this link for any questions regarding your purchase

De meesten zitten niet te wachten op een sex-domain op hun naam, maar pas op achter de link zit in het gunstige geval een reclame site, vaker echter een Trojan-virus of ander schadelijk spul

Of er wordt onverbloemd gevraagd je creditcard gegevens nog eens op te sturen ter bevestiging.

Je pasje is verlopen

Mail van je bank dat je pasje binnenkort verloopt of dat er misbruik plaats gevonden heeft. De mail lijkt enorm op die van de bank. Vaak kloppen veel links in de mail ook, maar ergens zal een link staan de heel veel op de link van de bank lijkt maar het net niet is. bijvoorbeeld mijn-ing.nl of amro-abn.nl Laat je niet misleiden doordat de link naar een veilige ( https ) site gaat. Banken hebben altijd een organisation validated cerificaat. Dat wil zeggen dat je naast het groene slotje in de adres balk van je browser “”ook” de naam van het bedrijf ziet staan.

Tegoedbon van winkel of win een kadokaart

Je krijgt een aanbieding voor korting bij de ikea, bol.com of ander bedrijf. Het doel en schadelijkheid van deze mails verschilt nogal. Maar de kans dat je echt korting krijgt is niet zo groot. De kans is groter dat je naar een site met malware, die je pc infecteert, doorgestuurd wordt

We hebben foto”s van je

Email dat iemand in het bezit is van foto”s waarop je bloot of masturberen staat. Of je even wilt betalen. Los van de vraag of deze persoon die foto”s echt heeft de kans dat hij ze echt wist als je betaald is nul. Daarnaast als de foto”s rondzwerven op het internet is hij vast niet de enige die ze heeft

Start je eigen bedrijf

Super makkelijk je eigen bedrijf en dan zonder hard werken bergen met geld verdienen. Deze “kansen” zijn meestal een vorm van piramide-constructie en anders gewoon bedrog

Verdien geld met het versturen van emails

De aanbieder bied een berg email addressen te koop aan, vaak samen met spam-software ( van beroerde kwaliteit. Of ze bieden aan voor jouw spam te versturen.

Kettingbrieven

De klassieker, nu in een modern jasje. Het verzoek is om een bedrag te sturen naar mensen op een lijst, dan je naam op die lijst te zetten en deze dan verder te versturen. Los van de vraag of kettingbrieven legaal zijn, en of het vaak kleine bedrag echt een rib uit je lijf is, de kans dat je hieraan geld verdient is klein. De bedenken van de kettingbrief wel, die heeft het bericht namelijk naar duizenden en duizenden email adressen gestuurd.

Thuis Werken

Verdien snel en eenvoudig veel geld door thuis simpel werk te verrichten, maar schrijf je wel eerst in en betaal voor de registratie. Helaas is er dan toch geen werk voor je.

Gezondheid en afvallen

Afvallen terwijl je gewoon mag dooreten en niet hoeft te bewegen, geheime formule, wetenschappelijke doorbraak, kruiden die het vet afzuigen, meer haar op je schedel. Waarschijnlijk heeft een pot Italiaanse kruiden door je koffie meer effect.

Inkomsten zonder inspanning

Er zijn veel varianten vaak met aandelen of de valuta, ze beloven veel geld voor weinig moeite. Was het niet de Dexia-bank die dit ook beloofde?

Gratis producten

Wordt betaald lid van een club, maar veel ander mensen lid en verdien een gratis (duur) product. De internet versie van een piramide spel.

Unieke investering

Investeer geld, geen risico en dan toch extreme hoge opbrengsten. Vaak werken deze als een piramide, de eerste investeerders worden betaald met de investeringen van de laatkomers, als er geen nieuwe deelnemers zijn ,stort de zaak in.

Inmiddels hopelijk bekend voorbeeld is de Afrikaanse prins die een aantal miljoen dollar het land moet uitkrijgen, maar daarvoor eerst een paar duizend dollar nodig heeft. In ruil voor die investering krijg een deel van de miljoenen.

U heeft gewonnen

Dit is een bekende uit de papieren wereld, u bent gegarandeerd prijswinnaar, maar of u eerst wel even wilt bestellen. Of u bent winnaar van een prijs danwel een unieke kans, een prachtige vakantie, waarvan de kwaliteit te bezien valt en aanpassingen vaak peperduur zijn.

spam

Het versturen van berichten (email,nieuwsgroepen) naar personen die daar niet om gevraagd hebben, meestal is dit reclame, soms nog voor een heus product of dienst ook. Nooit op ingaan, je steunt spam hiermee

scam

spam wordt scam als er sprake is van oplichting of bedrog
©

Plaats een reactie

Open chat
Stel je vraag via WhatsApp.