Krijg Meer Twitter Volgers

Twitter is niet meer zinvol als marketing middel. Kijk liever naar facebook (wat oudere doelgroep) of instragram

Sociale media als twitter en facebook spelen een steeds belangrijke rol in de online marketing voor bedrijven en webwinkels. Het aantal vrienden, likes en bij twitter het aantal volgers, retweet, mentions en favorieten bepalen je zichbaarheid binnen het netwerk.

Het verkrijgen van veel twitter volgers

waarschuwing vooraf: het automatisch volgen en ont-volgen van gebruikers niet toegestaan. Het enige wat twitter toestaat is het automatisch terug-volgen. Er zijn heel veel online tools, programma’s en diensten die voor jouw automatisch volgen en ontvolgen. Bij verkeerd gebruik is het heel goed mogelijk en zelfs vrij eenvoudig om je account geblokkeerd te krijgen. Twitter vereist dat er een ‘handmatige’ actie verricht wordt, een site als http://tweepi.com voldoet aan de eisen van twitter omdat je hier alle gebruikers een voor een moet aanvinken voordat je ze in bulk kunt (ont)volgen. Maar ook hier geld, te agressief ingezet kan het leiden tot blokkade van een account. Elk product of elke dienst die de worden automatisch en toegestaan bij elkaar zet moet met argwaan goed bekeken worden.

Veel twitter volgers

Met het verkrijgen van twitter volgers is het niet veel anders dan met het verkrijgen van goede backlinks voor je site, als je een goed verhaal hebt krijg je vanzelf veel links. Schrijf je interrestante tweets en neem je actief deel in discussies dan komen de volgers vanzelf. Dit zijn hoogwaardige volgers, ze hebben er zelf voor gekozen om jouw te volgen. Je bent het waard gevolgd te worden

Een andere manier van volgers krijgen is het afzoeken van twitter op trefwoorden die betrekking hebben op jouw eigen tweets. Zijn er vragen ( #dtv#durftevragen) of kijk op goedevraag.nl of er vragen zijn die jij kunt beantwoorden, doe dit en hoop dat ze je gaan volgen

Bovenstaande werkwijze geeft je weliswaar goede geïnteresseerde volgers maar het is veel werk en het kan lang duren voordat je een beetje publiek hebt opgebouwd. Sneller gaat het als je wat met zachte hand helpt. De efficiëntste manier om nieuwe volgers te krijgen is zelf te gaan volgen, de meeste twitteraars krijgen dan een bericht dat ze een nieuwe volger hebben een deel van je nieuwe vrienden zal je terugvolgen. Vaak gebeurt dat laatste op de automatische piloot, dus de kwaliteit van je volgers is minder.

Hoe vind je volgers

Eenvoudig, zoek een twitteraar die op een soortgelijk gebied actief is als jij en viola daar zijn potentieele volgers. Met een tools als tweepi kun je eenvoudige grotere hoeveelheden twitteraars volgen. Andere manier is het afzoeken van twitter naar tweets over jouw thema’s en die twitteraars te gaan volgen ( en hun vragen ook meteen beantwoorden)

De grenzen

Op deze manier is het eenvoudig om 1000-2000 mensen te gaan volgen, en dan wordt het lastiger, twitter heeft een limiet waardoor je niet boven de 2000 personen kunt volgen als je zelf niet door 2000 twitteraars gevolgd wordt. ( al zit er 10% marge in, als je 2000 volgers hebt kun je zelf 2200 keer volgen). Je zult dus vrienden moeten gaan ontvolgen die niet terugvolgen.

Terugvolgen

waarschijnlijk krijg je zelf ook te maken met (half-)automatisch volgers, aangezien die je ook weer zullen gaan ontvolgen ( en je weer met de grenzen boven de 2000 volgers zit) zul je iedereen terug moeten gaan volgen. Uiteraard niet als de volgers zo hard binnenstromen dat je eigenlijk bij de eerste methode bent: je krijgt volgers omdat je het volgen waard bent.

 

Nederlands

Het is te overwegen alle niet-Nederlandse twitteraars bij voorbaat al niet (terug) te volgen. Zeker omdat in het Engels nog veel meer meuk binnenkomt dan als je je beperkt tot het Nederlandse taalgebied. Automatisch bepalen of een twitteraar Nederlands is is tricky en ook binnen tweepi is het vrij bewerkelijk om het profiel van eenieder te bekijken, handmatig via twittter.com is het meestal eenvoudig te zien

 

Twitter acties

Het opzetten van een RT&Volg&Win actie kan een manier zijn om snel het aantal volgers uit te breiden. Bedenk echter dat de nieuwe volger vaak niet geïnteresseerd zijn in je tweets maar in de prijs.

 

Stap voor stap

  • begin te volgen (bekijk de volgers van andere twitter accounts)
  • volg 50-100 mensen per dag.
  • Volg Nederlandse twitteraars die jouw volgen terug
  • ontvolg twitteraars na circa een week weer als je jouw niet volgen.

Plaats een reactie

Open chat
Stel je vraag via WhatsApp.