Waarom Flash slecht is

Onderstaande is een oud artikel over flash. Kern is dat flash nog steeds slecht en onveilig is. Er zijn nog maar weinig browsers die het (standaard) ondersteunen. Bovendien is flash met de komst van html5 volledig overbodig geworden. Wie nu nog flash op zijn site gebruikt moet zich echt een hard achter de oren krabben.

Het paradepaardje van designers waar ze hun hele kunnen op gebied van ontwerpen en designen kunnen uitleven `MacroMedia Flash.

Zoekmachines

Van die mooi vloeiende animaties, die maar al te vaak gebruikt worden om splash-pagina’s of zelfs complete websites mee te maken. Grafisch gezien erg mooi en het kan zeker waarde toevoegen aan een website, maar niet als het gaat om zoekmachine optimalisatie. Zoekmachines kunnen Flash namelijk niet interpreteren, google is hier gedeeltelijk uitzondering, deze kan flash beperkt doorgronden. Met andere woorden: alle teksten en hyperlinks die u in een Flash bestand heeft staan ziet de zoekmachine niet. De zoekmachine is niet in staat hyperlinks of tekst te onderschieden, de site is een witte vlek.

Irritant

Vaak is een flash-intro best grappig. Voor 1 keer. Afgezien van de sites waar de ‘Skip Intro’ button ontbreekt zal ik elke keer als ik een site bezoek weer die flash om mijn oren krijgen.

Een flash-site voldoet niet aan de verwachtingen van de gebruiker, links werken anders, er moet op plaatsen geklikt worden die eerst maar eens gezocht moeten worden. Bovendien werkt de ‘Back’ of ‘Terug’ knop vrijwel nooit. Alle routine die je gebruikt op het `WWW kan overboord.

Duur

Flash sites zijn vaak onnnodig duur

Onderhoud

Onderhoud van flash sites is bijzonder vervelend, je blijft afhankelijk van het ontwerpburo. Een html is veel goedkoper in onderhoud en bij een HTML site kan ook door een minder bekwaam persoon een stukje tekst of een link worden aangepast.

Groot

In vergelijking tot een gewone html pagina zijn flash sites voor groot. Daardoor hebben ze een merkbaar langere laadtijd ook al zit de gebruiker op een snelle verbinding.

Geld en tijd kunnen beter besteed worden aan het schrijven van meer inhoud.

Ook nuttig?

Flash heeft ook voordelen, er kunnen zonder meer dingen in flash die in html en javascript moeilijk of niet te realiseren zijn. Er kunnen dan nuttige dingen gedaan worden met flash, animaties spelletjes. 

Plaats een reactie

Open chat
Stel je vraag via WhatsApp.