Zoekmachine Aanmelden

Dit is een ouder artikel, op  1 december 2017 bijgewerkt naar de laatste stand m.b.t. zoekmachines. ( alleen google doet er nog echt toe met een klein beetje bing)

Er zijn talrijke sites die een aanmeld service voor hun (uw) rekening nemen, gratis, voor weinig of voor veel geld. Toch kun je prima zonder deze aanbieders. En het hoef niets te kosten, behalve een paar minuten tijd. Alleen er zijn duizenden zoekmachines op het internet, hoe meld je je aan bij al deze sites? Hoe zorg je nu ervoor dat jouw site bekend is bij al deze zoekmachines? Daar heb je toch hulp bij nodig?

Nee

Er tellen maar een paar zoekmachines, bij ons en in de meeste westerse landen staat google eenzaam aan kop en een enkeling gebruik nog bing.

  1. Wat voor nut heeft het om je site bij 1000+ plus zoekmachines aan te melden als er maar 1 of 2 tellen?
  2. Bij deze zoekmachines kun je je site in een paar tellen zelf aanmelden. Gratis.
  3. (Er zijn wat meer zoekportals zoals Duck Duck Go en de zoekpagina van startpagina.nl. Maar die maken in feite weer gebruik van een van de twee bovengenoemde.

En

  1. Zonder binnenkomende links (dus vanaf een andere site naar jouw pagina) zal je site zelden hoog scoren in een zoekmachine. Zoekmachines zullen de site wellicht iets eerder bezoeken als de site handmatig aangemeld wordt, de score loopt pas op als er ook binnenkomende links zijn. Tot het moment van een goede score is er geen tijdsverschil.
  2. Sterker nog bij onder andere google verdwijn je uit te index als er geen links naar je site staan.
  3. Met binnenkomende links vinden de zoekmachines je site vanzelf.
  4. Bij de gratis aanbieders moet je vaak je email adres achterlaten. Dikke kans op spam.
  5. Sommige zoekmachines negeren sites die via ‘foute’ aanbieders binnenkomen.
  6. Regelmatig opnieuw aanmelden is niet nodig en waarschijnlijk schadelijk. Link naar de nieuwe pagina vanaf een pagina . Zorg zeker voor interne ( dus links op je eigen site) en als het even kan ook externe ( dus links vanaf andere pagina’s met een goede autoriteit (vroeger had je het over pagerank)

Kan natuurlijk best zijn dat je op de Russische of Chinese markt actief bent kijk dan naar yandex en baidu

Kortom

Zorg dat je site links krijgt vanuit andere sites en de rest gaat vanzelf. Wees voorzichtig met aanbieders die u beloven uw site bij duizenden sites aan te bieden. Het heeft sowieso geen nut dat uw site op de locale pagina van het dorp Hutjemut en Foepiestan staat, zonde om er geld voor te betalen. Soms beweert men dat de links op al deze zoekmachines meetellen in de score van je pagina, dat is maar de vraag omdat vrijwel al deze pagina gebruik maken van (java)scripts voor de doorverwijzen. Op die manier kunnen ze namelijk het aantal doorkliks tellen. En het heeft ook geen nut dat uw site op pagina’s staan die geen relatie hebben met uw pagina.

Website aanmelden bij zoekmachine

Hieronder links naar de grote zoekmachines om een pagina handmatig gratis aan te melden. Het is voldoende en aan te raden om slechts 1 pagina toe te voegen. Voeg alleen de startpagina toe, zorg er wel voor dat er goede links naar de rest van je site staan. Voeg anders een index pagina (sitemap) toe.

Zorg wel dat je website op orde is.

Meld je site aan bij google en bing en je hebt de enige zoekmachines die er toe doen te pakken

Aanmelden website Google

Aanmelden website Bing

Microsoft is via msn en live search nu overgestapt op bing. Daar kun je je aanmelden.

DuckDuckGo

Deze nieuwe zoekportal maakt gebruik van Bing. DuckDuckGo is een zoekportal die geen gebruik maakt van tracking cookies en is daarom in opkomst.

Ecosia

Ook deze eco-vriendelijke zoekmachine maakt gebruik van bing.

Plaats een reactie

Open chat
Stel je vraag via WhatsApp.